×

Προειδοποίηση

JFolder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir

Παρασκευή ναρθήκων

Μετά από την αρχική εξέταση των δοντιών, ο Ορθοδοντικός συγκεντρώνει το απαραίτητο διαγνωστικό υλικό του ασθενούς (πανοραμική και πλάγια κεφαλομετρική ακτινογραφία, φωτογραφίες και τα μέτρα των δοντιών) και με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και ταχυταχυδρομείου (courier) το στέλνει στην εταιρεία ALIGN Technology στις Η.Π.Α. 

Η εταιρεία επεξεργάζεται όλα τα διαγνωστικά στοιχεία του ασθενούς και με βάση το σχέδιο θεραπείας που έχουν συμφωνήσει ο Ορθοδοντικός με τον ασθενή, ετοιμάζει ένα εικονικό μοντέλο θεραπείας (virtual animation) που στέλνει σε μορφή τρισδιάστατης απεικόνισης με e-mail μετά από λίγες εβδομάδες στον υπολογιστή του γιατρού. Αυτό το μοντέλο θεραπείας είναι εξατομικευμένο, απεικονίζει όλα τα στάδια θεραπείας του ασθενούς, τον αριθμό των ναρθήκων που θα χρειασθούν και όλες τις λεπτομέρειες για την επιτυχή ολοκλήρωση της θεραπείας. 

Έτσι ο ασθενής είναι σε θέση πριν (!!) ακόμα κατασκευασθούν οι νάρθηκες να δει στον υπολογιστή του Ορθοδοντικού την πορεία της θεραπείας του, την τελική (ίσια) θέση των δοντιών του και το συνολικό αριθμό ναρθήκων που θα χρειασθεί να φορέσει. Αυτό από την εμπειρία μας έχει μεγάλα ψυχολογικά οφέλη για τη συνεργασία και τη συμμετοχή του ασθενή στη μετέπειτα ορθοδοντική θεραπεία. Μετά την ενημέρωση και τη σύμφωνη γνώμη του ασθενή για την πορεία και τη διάρκεια της θεραπείας του ο Ορθοδοντικός ειδοποιεί την εταιρεία να προχωρήσει στην παρασκευή των ναρθήκων με βάση το συγκεκριμένο (εικονικό) μοντέλο θεραπείας. Μετά από τρεις εβδομάδες οι νάρθηκες καταφθάνουν με courier από την εταιρεία και ο ασθενής ενημερώνεται να προσέλθει στο Ιατρείο να παραλάβει τους πρώτους νάρθηκες.

 Η θεραπεία INVISALIGN και οι ελαφρές δυνάμειςπου εφαρμόζονται στα δόντια για να τα φέρουν στις τελικές τους, ίσιες θέσεις σχεδιάζονται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με τη βοήθεια ενός ειδικού, πατενταρισμένου προγράμματος (software) στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α από την εταιρεία ALIGN Technology. Το ειδικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται είναι προσαρμοσμένο στη βιολογία των δοντιών και των γνάθων και υπολογίζει με απόλυτη ακρίβεια τις δυνάμεις που χρειάζονται για να μετακινήσουν κάθε δόντι ξεχωριστά. Έτσι οι δυνάμεις που ασκούνται μέσω των ναρθήκων στα δόντια των ασθενών είναι μικρής έντασης και είναι γνωστές από την αρχή της θεραπείας ενώ κάθε νάρθηκας μετακινεί συγκεκριμένα δόντια κάθε φορά και όχι όλα μαζί. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μία απόλυτα προβλέψιμη θεραπεία καθ’ όλη τη διάρκειά της και ο ορθοδοντικός να μετακινεί κάθε φορά τα δόντια εκείνα που πρέπει να μετακινηθούν και όχι όλα μαζί όπως συμβαίνει στις κλασσικές θεραπείες με ορθοδοντικά brackets και σύρματα. Αυτό σημαίνει ότι ασθενείς που έχουν ευαίσθητα ούλα ή περιοδοντοπάθειες ωφελούνται ιδιαίτερα από τη θεραπεία INVISALIGN αφού οι νάρθηκες ασκούν ελαφρές δυνάμεις μόνο σε συγκεκριμένα και δεν επιβαρύνουν γενικά όλα τα δόντια.

ΠΡΙΝτη θεραπεία INVISALIGN

          

Εικονικό μοντέλο ασθενή                                           Κλινική εικόνα ασθενή

ΚΑΤΑ τη διάρκεια της θεραπείας με νάρθηκες

            

 

ΜΕΤΑ τη θεραπεία INVISALIGN

          

Εικονικό μοντέλο ασθενή                                           Κλινική εικόνα ασθενή

ΕπικοινωνίαΕίπαν...

Είναι εντυπωσιακό, πόσα ορθοδοντικά προβλήματα μπορούμε να διορθώσουμε, τώρα πια, με το Ιnvisalign, σε εφήβους και ενήλικες.

visa mastercard

 

 

Δεχόμαστε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των εταιρειών Visa & Mastercard

friends family

 

 

Συστήστε μας στους φίλους ή στους συγγενείς σας και κερδίστε κερδίστε έκπτωση για τον εαυτό σας!