×

Προειδοποίηση

JFolder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir

Θεραπεία παιδιών

Πρώιμη Ορθοδοντική

Όταν ο Ορθοδοντικός διαπιστώσει πρόβλημα στα δόντια του παιδιού από παρατεταμένη χρήση πιπίλας, μπιμπερό ή θηλασμό δακτύλου προτείνει την έναρξη της θεραπείας πιο νωρίς στην ηλικία των 7 ετών ρώιμηφάση) για έγκαιρη αντιμετώπιση της ανωμαλίας, όπως είναι η πρόσθιαχασμοδοντία. Διαφορετικά η αναβολή της θεραπείας για την εφηβεία ή όταν θα φυτρώσουν όλα τα δόντια του παιδιού (12 χρονών περίπου) θα δημιουργήσουν επιδείνωση του ορθοδοντικού προβλήματος και θα καταστήσουν τη θεραπεία πολύ πιο δύσκολη τότε

Νεαρά ασθενής μας ΠΡΙΝ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ και ΜΕΤΑ από πρώιμη ορθοδοντική θεραπεία μόνο με μασελάκια. Αργότερα θα ακολουθήσει και θεραπεία με κολλητά σιδεράκια, αν χρειασθεί. Η ανάγκη έναρξης της θεραπείας σε μικρή ηλικία ήταν επιβεβλημένη & τα οφέλη της Ορθοδοντικής προφανή.

Δεύτερη φάση Ορθοδοντικής με σιδεράκια

Στους εφήβους που έχουν όλα τα μόνιμα δόντια στο στόμα τους χρησιμοποιούμε τα γνωστά «σιδεράκια» (brackets) που ο γιατρός κολλά πάνω στα δόντια τους. Τα σιδεράκια αυτά μετακινούν και ισιώνουν τα στραβά δόντια και μπορεί να είναι μεταλλικά ή κατά προτίμηση λευκά αισθητικά (κεραμικά) ενώ τα τελευταία χρόνια υπάρχουν διάφορα μεγέθη σε brackets που ο νεαρός ασθενής μπορεί να επιλέξει.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ (brackets)

 

Θεραπεία με τα κλασικά μεταλλικά brackets Η παροχή ορθοδοντικής περίθαλψης με τη χρήση των κλασικών μεταλλικών brackets με πολύ καλά αποτελέσματα θεραπείας.
Θεραπεία με αποστρογγυλεμένα μεταλλικά brackets Λόγω μικρότερου μεγέθους από τα κλασικά brackets και μεγαλύτερης ακρίβειας στην κατασκευή τους τα brackets αυτά επιτυγχάνουν άριστα αποτελέσματα θεραπείας χωρίς να ενοχλούν τον ασθενή γιατί είναι ιδιαίτερα αποστρογγυλεμένα. Δεν περιέχουν νικέλιο στη σύνθεσή τους για αποφυγή πιθανών αλλεργικών αντιδράσεων. 
Θεραπεία με τα μικρότερα –mini- μεταλλικά brackets της αγοράς Κατασκευασμένα με την χρήση laser τα brackets αυτά είναι 40% μικρότερα από τα κλασικά και προσφέρουν άριστα αποτελέσματα θεραπείας με ακόμα μεγαλύτερη αισθητική για τους νεαρούς ασθενείς. Αποτελούν τα μικρότερα μεταλλικά brackets που έχει σήμερα να προσφέρει η σύγχρονη Ορθοδοντική. Η μικρή και λεία επιφάνειά τους χαρίζει ιδιαίτερη άνεση στους ασθενείς χωρίς ενοχλήσεις ή ερεθισμούς ενώ λόγω μεγέθους απαιτούν ελάχιστη φροντίδα.


Θεραπεία με μεταλλικά brackets με “θυρίδα επισκεψιμότητας”

H ειδική “θυρίδα επισκεψιμότητας” που διαθέτουν τα brackets αυτά επιτρέπει την καλύτερη στοματική υγιεινή, λιγότερες ενοχλήσεις και πόνο στα δόντια αφού ασκούνται ηπιότερες δυνάμεις, πιο σύντομα ραντεβού στο Ιατρείο και γρηγορότερη ολοκλήρωση της θεραπείας. Ο ορθοδοντικός δε χρησιμοποιεί ελαστικές προσδέσεις για τη συγκράτηση του τόξου μέσα στα brackets κι έτσι δε συμβαίνει κατακράτηση μικροβιακής πλάκας, όπως στα κλασσικά brackets. Έτσι δεν παρατηρούνται φαινόμενα τερηδονισμού του σμάλτου των δοντιών ούτεκιτρινισμένες ελαστικές προσδέσεις που να δημιουργούν άσχημη αισθητική εντύπωση. Λόγω της ειδικής θυρίδας οι αλλαγές των συρμάτινων τόξων κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι μια εύκολη υπόθεση χωρίς χρονοτριβές για τον ασθενή. Η θεραπεία προχωρά χωρίς δυσκολίες αφού λόγω της μεταλλικής θυρίδας δεν υπάρχουν τριβές και αντιστάσεις που να καθυστερούν τη μετακίνηση των δοντιών προς τις τελικές τους θέσεις. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι η ορθοδοντική θεραπεία με αυτά τα brackets ολοκληρώνεται 3-4 μήνες νωρίτερα από ότι με τα συμβατικά! Και αυτά τα brackets δεν περιέχουν νικέλιο και αποτελούν την καλύτερη επιλογή για πολυάσχολους νεαρούς ασθενείς που θέλουν να τελειώσουν πολύ σύντομα την ορθοδοντική τους θεραπεία.

   

Θεραπεία με μεταλλικά brackets με σχήματα Τα brackets αυτά έχουν πάνω τους διάφορα παιδικάσχήματα π.χ. μαργαρίτας, αστεριού, κύκλου, καρδιάς, μπάλας ράγκμπυ, κάνοντας ιδιαίτερα χαρούμενη την ορθοδοντική θεραπεία για τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά εμφανίζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη θεραπεία τους και φροντίζουν καλύτερα τη στοματική τους υγιεινή.
Θεραπεία με έγχρωμα κεραμικά brakets Tα έγχρωμα κεραμικά (!!) brackets – γαλάζια, μπλέ, κόκκινα ή ροζ – πάνω στα δόντια κάνουν πραγματικά ελκυστική την ορθοδοντική θεραπεία στους μικρούς μας φίλους. Πρόκειται για μια καινοτομία στο χώρο της Ορθοδοντικής που προκαλεί ενθουσιασμό σε παιδιά ή εφήβους, που έχοντας όχι μεταλλικά αλλά έγχρωμα brackets στα δόντια τους επιδεικνύουν ζωντανό ενδιαφέρον για τη θεραπεία τους.

ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

     

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

    

 

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (με κεραμικά brackets)

Θεραπεία με κεραμικά brackets με “θυρίδα επισκεψιμότητας”

Πλεονεκτήματα:

  • θεραπεία χωρίς ανάγκη εξαγωγής μονίμων δοντιών ή χρήσης πολύπλοκων ορθοδοντικών συσκευών,
  • συνδυάζουν αισθητική με οφέλη από την καινοτόμο «θυρίδα» επισκεψιμότητας,
  • καλύτερη στοματική υγιεινή με λιγότερες ενοχλήσεις στα δόντια,
  • η θεραπεία προχωρά χωρίς πόνους ή ενοχλήσεις (άσκηση ηπιότερων δυνάμεων),λιγότερες επισκέψεις στο Ιατρείο (ραντεβού κάθε 4 εβδομάδες αντί για κάθε 3 !)
  • πιο σύντομες επισκέψεις των ασθενών στο Ιατρείο (διάρκειας 10’ ),
  • άψογη αισθητική αφού δεν υπάρχουν κιτρινισμένες ελαστικές προδέσεις,
  • ταχύτερη ολοκλήρωση της ορθοδοντικής θεραπείας (μέχρι και 4 μήνες νωρίτερα !!),
  • μειωμένα φαινόμενα τερηδονισμού και ουλίτιδας των δοντιών,
  • αμερικανικής ή γερμανικής προέλευσης

Αυτά τα brackets αποτελούν την καλύτερη επιλογή για πολυάσχολους ασθενείς που θέλουν να τελειώσουν πολύ σύντομα την ορθοδοντική τους θεραπεία, επιθυμούν αισθητική εμφάνιση στα στόμα τους αλλά δεν έχουν επιλέξει τους διαφανείς νάρθηκες INVISALIGN. Εξασφαλίζουν μία απροβλημάτιστη αισθητική θεραπεία με εύκολη στοματική υγιεινή και λιγότερα ραντεβού στο Ιατρείο. Συνδυάζονται όπως και τα κλασσικά κεραμικά brackets είτε με μεταλλικά είτε με επενδεδυμένα με Teflon ορθοδοντικά τόξα για ακόμα καλύτερη αισθητική.

Θεραπεία με κεραμικά brackets και μεταλλικά τόξα Αισθητική θεραπεία με κεραμικά brackets στο χρώμα των δοντιών. Έχουν μικρό μέγεθος και κατασκευάζονται στο φυσικό χρώμα των δοντιών για να μην ξεχωρίζουν από αυτά. Λόγω ειδικής επεξεργασίας του κεραμικού υλικού τους έχουν λεία επιφάνεια και δεν κιτρινίζουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Είναι ιδιαίτερα αγαπητά σε εφήβους που δεν επιθυμούν “μεταλλική” εμφάνιση στο στόμα τους.

Θεραπεία με κεραμικά brackets και τόξα από teflon Αυτή η ορθοδοντική θεραπεία συνδυάζει την τοποθέτηση κεραμικών brackets με ταυτόχρονη χρήση ειδικών ορθοδοντικών τόξων με επένδυση από teflon στο χρώμα των δοντιών για ακόμα καλύτερη εμφάνιση. Με ειδική κατεργασία τα τόξα και οι προσδέσεις που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν έχουν τη γνωστή μεταλλική όψη αλλά κατασκευάζονται στο υπόλευκο φυσικό χρώμα των δοντιών. Ετσι η θεραπεία αυτή αποτελεί μία καλή αισθητική λύση για εφήβους και ενήλικες που δεν ακολουθούν τη θεραπεία με νάρθηκες INVISALIGN.

    

 ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

          

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

        

ΕπικοινωνίαΕίπαν...

Είναι εντυπωσιακό, πόσα ορθοδοντικά προβλήματα μπορούμε να διορθώσουμε, τώρα πια, με το Ιnvisalign, σε εφήβους και ενήλικες.

visa mastercard

 

 

Δεχόμαστε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των εταιρειών Visa & Mastercard

friends family

 

 

Συστήστε μας στους φίλους ή στους συγγενείς σας και κερδίστε κερδίστε έκπτωση για τον εαυτό σας!