×

Προειδοποίηση

JFolder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir

Λευκές κηλίδες. Τι είναι;

white spots.jpg

Ένα όμορφο χαμόγελο ενισχύει την ομορφιά ενός προσώπου. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει το λαμπερό χαμόγελο είναι τα υγιή δόντια. Τα ωραία λευκά δόντια είναι το βασικό “συστατικό” που θα κάνει το χαμόγελό σας όμορφο και ελκυστικό.
Δυστυχώς πολλά δόντια έχουν ατέλειες όπως λευκές κηλίδες. Τότε σίγουρα το χαμόγελό σας δεν έχει την ίδια... αυτοπεποίθηση.

Ποιές μπορεί να είναι οι αιτίες που ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει λευκές κηλίδες στα δόντια;

- Φθορίαση: είναι μια κατάσταση κατα την οποία εμφανίζονται λευκές ή καφετίζουσες κηλίδες στο σμάλτο των δοντιών. Οφείλεται στην υπέρμετρη κατανάλωση φθορίου κατά την περίοδο ανάπλασης των δοντιών.
- Υπενασβεστίωση: είναι μια ποιοτική διαταραχή της αδαμαντίνης η οποία γίνεται αντιληπτή ως ανωμαλία της διαφάνειας της αδαμαντίνης και έτσι στο σμάλτο υπάρχουν λευκές, κιτρινωπές ή καφετίζουσες κηλίδες.
- Τερηδονισμός: η λευκή κηλίδα αποτελεί μια αρχόμενη βλάβη δηλαδή το πρώτο σημάδι έναρξης της τερηδόνας στο σμάλτο των δοντιών. . Η αρχική αυτή βλάβη στη συνέχεια μπορεί να αλλάξει χρώμα, με την είσοδο χρωστικών από το στόμα, και να γίνει καφέ ανοιχτή ή σκούρα, ή να προχωρήσει σε κοιλότητα με τη πάροδο του χρόνου.
Η αντιμετώπιση αυτών των κηλίδων εξαρτάται από την έκταση τους.
- Η μέθοδος της μικροαποτριβής είναι αποτελεσματική μόνο όταν η λευκή κηλίδα περιορίζεται στα επιφανειακά στρώματα του σμάλτου. Κατα αυτήν την μέθοδο αφαιρείται ένα πολύ λεπτο στρώμα σμάλτου χρησιμοποιώντας ειδικό οξύ και λαστιχένιο βουρτσάκι.Κάποιες φορές για καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα μπορεί να συνδυαστεί με λεύκανση.
- Η πιο επεμβατική αντιμετώπιση των κηλίδων είναι η έμφραξη (σφράγισμα) του δοντιού στο σημείο της κηλίδας αφού αφαιρεθεί επαρκής ποσότητα σμάλτου ή ακόμα και η τοποθέτηση όψεως ρητίνης ή πορσελάνης.

ΕπικοινωνίαΕίπαν...

Είναι εντυπωσιακό, πόσα ορθοδοντικά προβλήματα μπορούμε να διορθώσουμε, τώρα πια, με το Ιnvisalign, σε εφήβους και ενήλικες.

visa mastercard

 

 

Δεχόμαστε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των εταιρειών Visa & Mastercard

friends family

 

 

Συστήστε μας στους φίλους ή στους συγγενείς σας και κερδίστε κερδίστε έκπτωση για τον εαυτό σας!