×

Προειδοποίηση

JFolder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir

Ορθοδοντική θεραπεία με μασελάκια. Είναι απαραίτητη;

images.jpg Η ηλικία των 7 - 8 ετών είναι η πιο κατάλληλη για μια πρώτη επίσκεψη στον Ορθοδοντικό, ο οποίος εξετάζοντας το παιδί θα προσδιορίσει τον κατάλληλο χρόνο έναρξης της θεραπείας. Τα παιδιά πρέπει να εξετάζονται σε αυτή τη μικρή ηλικία για να διαγνωσθούν, εάν υπάρχουν, ανωμαλίες των γνάθων (προγναθισμός της άνω ή κάτω γνάθου, πρόσθια χασμοδοντία, ασυμμετρίες στο πρόσωπο), βλαβερές συνήθειες όπως ο θηλασμός του δακτύλου, υπεράριθμα ή λιγότερα δόντια. Όταν ο Ορθοδοντικός διαπιστώσει πρόβλημα προτείνει την έναρξη της θεραπείας ακόμα και σε αυτή την ηλικία των 7 ετών (πρώιμη φάση) για έγκαιρη αντιμετώπιση της ανωμαλίας. Η πρώιμη επέμβαση δεν αποκλείει απαραιτήτως την ανάγκη για μελλοντική θεραπεία αλλά εγγυάται την απλούστευση τυχόν μελλοντικού προβλήματος. Διαφορετικά η αναβολή της θεραπείας για την εφηβεία ή όταν θα φυτρώσουν όλα τα δόντια του παιδιού (12 χρονών περίπου) θα δημιουργήσουν επιδείνωση του ορθοδοντικού προβλήματος και θα καταστήσουν τη θεραπεία πολύ πιο δύσκολη τότε.
Συγκεκριμένα:
1. Η πιθανότητα να χρειαστεί εξαγωγή μόνιμων δοντιών θα είναι μεγαλύτερη.
2. Ο χρόνος που θα χρειαστεί το παιδί να φορέσει σιδεράκια θα είναι μεγαλύτερος.
3. Η θεραπεία θα είναι πιο επώδυνη και πιο κοπιαστική για το παιδί.
4. Η θεραπεία με σιδεράκια θα είναι μονόδρομος αφού η πιθανότητα να λυθεί το πρόβλημα από αυτή τη μικρή ηλικία προληπτικά με μασελάκια θα απορριφθεί.
5. Τα παιδιά σε μικρή ηλικία σε αντίθεση με τους εφήβους δέχονται με μεγαλύτερη χαρά την ορθοδοντική αφού δε ντρέπονται και συμμετέχουν πιο ευχάριστα στη διαδικασία.
6. Όταν η θεραπεία αρχίζει νωρίς, στην εφηβεία έχει πια τελειώσει και οι έφηβοι έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση, λόγω της καλύτερης εμφάνισης του στόματος και του προσώπου γενικότερα.
Τα μηχανήματα (μασελάκια) που χρησιμοποιούμε είναι απλά στην χρήση και δεν ενοχλούν στο φαγητό και στον καθαρισμό των δοντιών. Κατασκευάζονται σε διάφορα μοντέρνα χρώματα και σχέδια που ικανοποιούν και τον πιό απαιτητικό μικρό/ή μας ασθενή.

ΕπικοινωνίαΕίπαν...

Είναι εντυπωσιακό, πόσα ορθοδοντικά προβλήματα μπορούμε να διορθώσουμε, τώρα πια, με το Ιnvisalign, σε εφήβους και ενήλικες.

visa mastercard

 

 

Δεχόμαστε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των εταιρειών Visa & Mastercard

friends family

 

 

Συστήστε μας στους φίλους ή στους συγγενείς σας και κερδίστε κερδίστε έκπτωση για τον εαυτό σας!