×

Προειδοποίηση

JFolder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir

Ορθοδοντικοί μηχανισμοί

Κινητά μασελάκια

Αυτές οι κινητές συσκευές πρέπει να φοριούνται 14 ώρες συνολικά κάθε μέρα (όλο το βράδυ στον ύπνο και 5 -6 ώρες στο σπίτι, το διάβασμα ή σε άλλες δραστηριότητες). Δεν χρειάζεται να τις φοράτε στο σχολείο, το παιγνίδι, το φαγητό και βέβαια το βούρτσισμα των δοντιών. Οι συσκευές αυτές εφαρμόζουν σφικτά στα δόντια σας, δεν πέφτουν όταν μιλάτε και φυσικά δεν πρέπει η γλώσσα σας να τις απομακρύνει από τα δόντια γιατί τότε δεν κάνουν τη δουλειά τους. Για αυτό και σε κάθε ραντεβού στο Ιατρείο σφίγγουμε τα μασελάκια σας ώστε να εφαρμόζουν αυτά απόλυτα στα δόντια σας

Καλό είναι όταν δεν έχετε τα μασελάκια στο στόμα σας να τα φυλάτε στην πλαστική τους θήκη γιατί μπορεί αλλιώς να χαθούν ή να πεταχτούν κατά λάθος. Ποτέ μην τα τυλίγετε με χαρτοπετσέτα και τα αφήνετε πάνω στο τραπέζι αφού έτσι σίγουρα θα πεταχτούν κατά λάθος. Ούτε τα βάζετε στην τσέπη σας στο παιγνίδι αφού κινδυνεύουν να χαθούν ή να σπάσουν. Πάντα να βρίσκονται στη θήκη τους όταν δεν τα φοράτε.

Τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής τους παρατηρείται μια δυσκολία στην ομιλία όπως και αυξημένη ροή σάλιου κάτι που είναι αναμενόμενο και επανέρχεται σιγά-σιγά μετά από μία εβδομάδα.

Επίσης καλό είναι κάθε βράδυ να βουρτσίζετε με λίγη οδοντόκρεμα τα μασελάκια σας για να τα διατηρείτε έτσι συνέχεια καθαρά στο στόμα σας. Μη δοκιμάσετε καμιά φορά να τα βράσετε σε ζεστό νερό για να τα καθαρίσετε καλύτερα αφού μπορεί έτσι να τα παραμορφώσετε. Σε περίπτωση που χρειασθεί τα καθαρίζουμε εμείς στο Ιατρείο!

 

Ελαστικά

Οι περισσότεροι ορθοδοντικοί ασθενείς είναι αναγκαίο να φορέσουν ελαστικά ανάμεσα στα πάνω και τα κάτω δόντια τους για ορισμένο διάστημα κατά τη θεραπεία τους. Τα ελαστικά αυτά τα κρεμάτε στα σιδεράκια σας για να ασκήσουν τις ανάλογες δυνάμεις που θα μετακινήσουν τα δόντια σας στις σωστές τους θέσεις. Προκειμένου οι δυνάμεις να παραμένουν σταθερές πρέπει να φοράτε τα ελαστικά σύμφωνα με τις οδηγίες μας (συχνά 18-20 ώρες ημερησίως) και να τα αλλάζετε κάθε μέρα με καινούργια. Σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές που αφορούν στα ελαστικά:

  • Επειδή η παράλειψη να φοράτε τα ελαστικά σημαίνει καθυστέρηση της θεραπείας σας μην ξεχνάτε να τα φοράτε και να τα αντικαθιστάτε κάθε μέρα με νέα.
  • Πάντα να κρατάτε μερικά εφεδρικά ελαστικά μαζί σας ώστε αν κάποιο σπάσει ή το χάσετε να έχετε μαζί σας καινούργια να φορέσετε αμέσως.
  • Αν κάποια μέρα δεν φορέσετε ελαστικά, δεν χρειάζεται την επόμενη να διπλασιάσετε το χρόνο. Απλά τηρήστε κανονικά τις οδηγίες μας και σκεφθείτε «γιατί πήγε μια μέρα χαμένη;»
  • Τα ελαστικά φθείρονται όταν τα φοράμε κι έτσι χάνουν τη δύναμή τους. Αυτός είναι ο λόγος που τα αλλάζουμε κάθε μέρα με καινούργια ακόμα κι όταν δεν έχουν σπάσει.

Φυσικά δεν πρέπει να περιμένετε μέχρι το επόμενο ραντεβού αν σας τελειώσουν νωρίς τα ελαστικά ή ξεχάσατε πώς και πού τα φοράτε. Μας τηλεφωνείτε να σας υπενθυμίσουμε τις ακριβείς οδηγίες κι αν χρειασθεί πρέπει να ξαναέλθετε στο Ιατρείο!

ΕπικοινωνίαΕίπαν...

Είναι εντυπωσιακό, πόσα ορθοδοντικά προβλήματα μπορούμε να διορθώσουμε, τώρα πια, με το Ιnvisalign, σε εφήβους και ενήλικες.

visa mastercard

 

 

Δεχόμαστε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των εταιρειών Visa & Mastercard

friends family

 

 

Συστήστε μας στους φίλους ή στους συγγενείς σας και κερδίστε κερδίστε έκπτωση για τον εαυτό σας!