Ενδοστοματική 3D κάμερα-σαρωτής αντί της κλασικής μεθόδου

Κάθε επίτευγμα της νέας τεχνολογίας είναι must για ένα σύγχρονο ορθοδοντικό ιατρείο, που χρησιμοποιεί νέες ορθοδοντικές προσεγγίσεις για να παρέχει τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς υπηρεσίες σε όσους τις έχουν ανάγκη.

Έτσι, η χρήση της ενδοστοματικής 3D κάμερας-σαρωτή μας επιτρέπει να προσφέρουμε πολύ υψηλό επίπεδο ορθοδοντικής φροντίδας, κάνοντας, πλέον, τη λήψη αποτυπωμάτων με τον κλασικό τρόπο παρωχημένη.

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η λήψη αποτυπωμάτων είναι απαραίτητη για τον ακριβή σχεδιασμό και τη σωστή εφαρμογή συσκευών όπως, για παράδειγμα, οι αόρατοι νάρθηκες Invisalign. Τώρα, όμως, η μέτρηση του στόματος γίνεται με ενδοστοματική 3D κάμερα-σαρωτή (αντί της παραδοσιακής μεθόδου την λήψης αποτυπωμάτων με καλούπι), που χρησιμοποιεί τεχνολογία απεικόνισης εξαιρετικής ακριβείας, η οποία αποτυπώνει και την παραμικρή λεπτομέρεια, πιο εύκολα και άνετη για τον «ασθενή», αλλά και με πολύ υψηλό βαθμό ακρίβειας.

Itero Scanner

Πώς λειτουργεί η ενδοστοματική 3D κάμερα-σαρωτής

Ειδικό λογισμικό επεξεργάζεται τα οπτικά δεδομένα και, αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία, γίνεται λήψη αποτυπωμάτων μεγάλης ακρίβειας (αποτυπώνονται ψηφιακά η δομή της οδοντοστοιχίας και των ούλων), χάρη στην πιο σύγχρονη οπτική τεχνολογία, με ελάχιστες πιθανότητες σφάλματος, για τη δημιουργία ενός 3D μοντέλου.

Αυτή η υψηλής τεχνολογίας διαδικασία αντικαθιστά την παλαιότερη, χρονοβόρα, παραδοσιακή μέθοδο της λήψης αποτυπωμάτων με καλούπι που δημιουργούνταν με τη χρήση υλικών που σκλήραιναν σταδιακά, όπως το ειδικό τζελ. Η μέθοδος εκείνη ήταν λιγότερο άνετη για «τον ασθενή» ενώ, συχνά, τα αποτυπώματα που λαμβάνοντας δεν ήταν απόλυτα ακριβή.

Η νέα τεχνολογία με την κάμερα-σαρωτή είναι ταχύτερη από την παραδοσιακή μέθοδο, εξαιρετικά πιο ακριβής, δεν απαιτείται η επανάληψη των λήψεων και εγγυάται τέλεια εφαρμογή και θεραπεία υψηλού επιπέδου. Η ψηφιακή σάρωση μπορεί να σταλεί απευθείας στο εργαστήριο, επιτρέποντας έτσι την εξοικονόμηση χρόνου και τη βέλτιστη συνεργασία μεταξύ ορθοδοντικού και του κατασκευαστή της ορθοδοντικής συσκευής.

Χάρη στη χρήση της εργονομικής συσκευής-σαρωτή, ο ορθοδοντικός σκανάρει με τη βοήθεια λέιζερ, κάθε λεπτομέρεια της στοματικής κοιλότητας, σε μια διαδικασία που διαρκεί μόλις 5 λεπτά και μέσα στο χρόνο αυτό δημιουργεί ένα άψογο τρισδιάστατο ψηφιακό αποτύπωμα της οδοντοστοιχίας και των ούλων. H μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο οποιασδήποτε ορθοδοντικής θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας με τη μέθοδο Invisalign®.

Ικανοποιημένοι ασθενείς