Νεοι Ασθενεις

Πρώτο ραντεβού στον ορθοδοντικό

Έχει μεγάλη σημασία για όλους μας η επιλογή του κατάλληλου επαγγελματία Υγείας για να τον εμπιστευτούμε σχετικά με το πρόβλημα που μας απασχολεί και τη θεραπεία του.

Η σχέση «ασθενή» – ιατρού είναι μία αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που χτίζεται με τον καιρό αλλά απαιτεί και καλή «χημεία» εξαρχής.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι λογικό να αναζητά κανείς το κατάλληλο Ιατρείο και το «σωστό» γιατρό που θα δώσει λύση στο ορθοδοντικό του πρόβλημα. Το σημαντικό είναι να βρείτε έναν πιστοποιημένο ορθοδοντικό στη μέθοδο Invisalign, με γνώση, εμπειρία και καλά αποτελέσματα στη δουλειά του, που τον ενδιαφέρει να βοηθήσει τον ασθενή του να νιώσει άνετα από την πρώτη συνάντηση και για όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Συνήθως, στην προσπάθεια επιλογής βοηθητικά μπορούν να συνδράμουν:

 

  • οι συστάσεις από τον οδοντίατρό σας, που γνωρίζει κάποιον πιστοποιημένο ορθοδοντικό στη μέθοδο Invisalign, με κλινική ικανότητα και εμπειρία
  • οι συστάσεις από φίλους που έχουν κάνει Invisalign και βλέπετε το καλό αποτέλεσμα στο χαμόγελό τους
  • η αναζήτηση στο διαδίκτυο και η πληροφόρηση από την ιστοσελίδα πιστοποιημένων στη μέθοδο Invisalign ορθοδοντικών, καθώς και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους όπως αποτυπώνονται σε φωτογραφίες από θεραπευμένους ασθενείς τους, ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τη θεραπεία Invisalign
  • ανάμεσα στις άλλες πληροφορίες που θα αξιολογήσετε κατά την έρευνά σας, καλό είναι να λάβετε υπόψη το χαρακτηρισμό ορισμένων ορθοδοντικών με μεγάλη εμπειρία στο Invisalign ως παρόχων Platinum Elite. Αυτοί οι προσδιορισμοί δηλώνουν την υψηλότερη εμπειρία του γιατρού και σας εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα θεραπείας και άριστα αποτελέσματα.

Η διαδικασία του πρώτου ραντεβού

Τηλεφωνώντας σε ένα πιστοποιημένο ορθοδοντικό Ιατρείο, κλείνετε ένα ραντεβού για μια πρώτη επίσκεψη. Μη διστάσετε να ρωτήσετε αν η επίσκεψη αυτή χρεώνεται ή είναι δωρεάν.
Χρήσιμο είναι για την επίσπευση της ιατρικής γνωμάτευσης να κρατάτε μαζί σας μία πρόσφατη πανοραμική ακτινογραφία των δοντιών σας και μία πλάγια κεφαλομετρική ακτινογραφία.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση με το γιατρό σας, θα συζητήσετε για το ορθοδοντικό σας πρόβλημα, ποιες δυνατότητες έχετε να το διορθώσετε με το Invisalign, αλλά και ποια θεραπεία Invisalign είναι η πιο κατάλληλη: full ή lite θεραπεία, και φυσικά τη διάρκεια της θεραπείας σας, που εξαρτάται κατά πολύ από το είδος της.

Από το πρώτο κιόλας ραντεβού, ο έμπειρος ορθοδοντικός, παρατηρώντας τα δόντια και τις ακτινογραφίες σας, θα θέσει την ακριβή διάγνωση του προβλήματός σας, θα προσδιορίσει την καταλληλότερη για εσάς θεραπεία Invisalign, το χρονοδιάγραμμά της, καθώς και τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν, για να αποφασίσετε μαζί την καλύτερη για εσάς ορθοδοντική προσέγγιση.

Ο γιατρός σας -αμέσως μετά τη λήψη όλων των απαραιτήτων διαγνωστικών σας στοιχείων (ακτινογραφίες, φωτογραφίες και μέτρα των δοντιών σας)- ετοιμάζει ένα λεπτομερές πλάνο θεραπείας, που θα επιλύσει κατά τον απλούστερο, συντομότερο και καλύτερο τρόπο το ορθοδοντικό σας πρόβλημα.

Δείτε άμεσα το τελικό αποτέλεσμα με το ClinCheck

Τις επόμενες εβδομάδες μετά την πρώτη επίσκεψη, μπορείτε να δείτε στον υπολογιστή του Ιατρείου την πορεία, τον αριθμό των ναρθήκων που θα χρειασθεί να φορέσετε και το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας σας σε ένα εικονικό τρισδιάστατο βίντεο, το γνωστό Clin Check.

Είναι πολύ σημαντικό ότι δε χρειάζεται να περιμένετε μέχρι το τέλος της θεραπείας σας για να δείτε το χαμόγελό σας να ομορφαίνει. Η σταδιακή αλλά ορατή βελτίωση των δοντιών σας συμβαίνει από τους πρώτους κιόλας νάρθηκες.
Έτσι, βλέπετε από την αρχή κιόλας της θεραπείας τις θετικές αλλαγές του Invisalign στο χαμόγελο και την ψυχολογία σας, κάτι πολύ σημαντικό για την επιτυχή έκβαση της θεραπείας σας.

Το Clin Check σας αποκαλύπτει –έστω και εικονικά– το χαμόγελό σας στην άψογη εκδοχή του, πριν καν ξεκινήσει η θεραπεία σας. Με λίγη υπομονή και πολύ ενθουσιασμό από τη μεριά σας σύντομα η εικόνα αυτή θα γίνει η νέα σας πραγματικότητα.

Το κόστος της θεραπείας

Στο τέλος της πρώτης σας επίσκεψης στο Ιατρείο, ο γιατρός θα σας ενημερώσει για το κόστος της προτεινόμενης θεραπείας Invisalign, τον οικονομικό διακανονισμό και τις επιλογές πληρωμών που έχετε.
Τα περισσότερα Ιατρεία προσφέρουν σήμερα ευέλικτους και προσιτούς μηνιαίους τρόπους πληρωμών, που σίγουρα θα σας επιτρέψουν να ξεκινήσετε μια θεραπεία Invisalign, επενδύοντας στην υγεία του στόματός σας, στο χαμόγελο και την ποιότητα της ζωής σας.

Εμπιστευθείτε το Invisalign για να αναδείξετε το χαμόγελο που πάντα επιθυμούσατε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο