Ανεξάρτητα από την ηλικία, όλοι δικαιούνται ένα πλατύ χαμόγελο, γεμάτο αυτοπεποίθηση

Αυτό το επιβεβαιώνουν και στοιχεία της Αμερικάνικης Ένωσης Ορθοδοντικών, που αναφέρουν ότι ο αριθμός των ενηλίκων ατόμων που ακολουθούν ορθοδοντική θεραπεία έχει διπλασιαστεί, την τελευταία δεκαετία.

Η άποψη ότι η ορθοδοντική και τα σιδεράκια είναι μόνο για τα παιδιά και τους εφήβους είναι πλέον ξεπερασμένη. Σήμερα, σχεδόν ένας στους τέσσερις ορθοδοντικούς ασθενείς είναι ενήλικας.

 • Αόρατοι νάρθηκες
 • Φυσικό χαμόγελο
 • Εύκολη αφαίρεση κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
 • Χωρίς ερεθισμό των δοντιών και των ούλων.
 • Καθορισμένο, εικονικό σχέδιο θεραπείας για τα δόντια σας από την αρχή μέχρι το τέλος.

Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για ένα Φυσικό Χαμόγελο

Επειδή τα δόντια μπορούν να διορθωθούν σε κάθε φάση της ζωής μας, ανεξάρτητα από την ηλικία μας και επειδή η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να προσφέρει την ίδια σημαντική βελτίωση στα δόντια τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων, που επιθυμούν να αποκτήσουν ίσια, γερά δόντια κι ένα όμορφο χαμόγελο, χωρίς αναστολές.

Ο τρόπος που μετακινούνται ορθοδοντικά τα δόντια είναι ο ίδιος, σε κάθε ηλικία, αλλά και οι ενδείξεις που διορθώνονται σχεδόν ίδιες: κενά μεταξύ των δοντιών (αραιοδοντίες), στραβά δόντια (συνωστισμοί), πεταχτά δόντια (προτάξεις), επικαλύψεις των κάτω δοντιών από τα επάνω (υπερσυγκλείσεις) είναι οι συνήθεις περιπτώσεις που μπορούν να βελτιωθούν αποτελεσματικά με τις νεότερες και εξελιγμένες ορθοδοντικές πράξεις, εύκολα, με ασφάλεια και διακριτικό τρόπο.

Ας μην ξεχνάμε ότι σκοπός της ορθοδοντικής θεραπείας είναι η αποκατάσταση των διαταραχών της σύγκλεισης, δηλαδή του τρόπου που εφαρμόζουν (ή σωστότερα συναρμόζουν) τα πάνω με τα κάτω δόντια, όταν το στόμα μας είναι κλειστό. Η σωστή σύγκλειση μας επιτρέπει να έχουμε καλύτερη μάσηση, καλύτερη υγιεινή των δοντιών άρα και πιο υγιή δόντια, καλύτερη υγεία, σωστότερη άρθρωση, πιο αρμονικές αναλογίες προσώπου.

Για τους λόγους αυτούς κάθε ενήλικας με γερά δόντια και ούλα μπορεί να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ορθοδοντικής.

Περιστατικά ασθενών πριν & μετά τη θεραπεία

Ποιους ενήλικες αφορά η ορθοδοντική

Η ορθοδοντική ενηλίκων εφαρμόζεται σε πολλές περιπτώσεις ατόμων, που είτε για πρώτη φορά δοκιμάζουν να διορθώσουν ορθοδοντικά προβλήματα είτε έρχεται ως συνέχεια παλαιότερης θεραπείας. Για παράδειγμα, εφαρμόζεται:

 • Σε ενήλικα άτομα που, για διάφορους λόγους, στην παιδική τους ηλικία δε διόρθωσαν ορθοδοντικά προβλήματα και επιθυμούν να το πράξουν αργότερα στη ζωή τους για αισθητικές ή για καθαρά λειτουργικές αιτίες.
 • Σε ενήλικα άτομα που πραγματοποίησαν ορθοδοντική θεραπεία στην παιδική ή εφηβική ηλικία αλλά η σύγκλειση των δοντιών υποτροπίασε με το σταμάτημα της θεραπείας και την πάροδο των ετών.
 • Σε ενήλικα άτομα που χρειάζονται προσθετική αποκατάσταση (όπως γέφυρες ή εμφυτεύματα) αλλά αυτή είναι αδύνατη εάν δεν αποκατασταθεί το ανεπαρκές διάστημα μεταξύ των δοντιών (πχ λόγω υπερσύγκλεισης)
 • Σε ενήλικα άτομα που εξαιτίας περιοδοντικής νόσου παρατηρείται μετατόπιση των δοντιών από την αρχική τους θέση, με αποτέλεσμα σοβαρά λειτουργικά και αισθητικά ζητήματα.

Οι περισσότεροι ενήλικες είναι πλέον ενημερωμένοι για τις δυνατότητες της Ορθοδοντικής ενηλίκων και τις προηγμένες αισθητικά ορθοδοντικές τεχνικές, που θα τους παρέχουν την καλύτερη δυνατή βελτίωση, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες τους, αόρατα και με ακρίβεια στο αποτέλεσμα που μπορεί να προβλεφθεί από την πρώτη επίσκεψη.

Invisalign για ενήλικες: αόρατοι νάρθηκες – ορατή και άμεση βελτίωση

Το πρωτοπόρο σύστημα για ενήλικες Invisalign χρησιμοποιεί αόρατους νάρθηκες – αντί για «σιδεράκια» ή άλλου τύπου τεχνικές- που, όταν τους φοράμε, ισιώνουν σταδιακά τα δόντια μας, με τρόπο μη αντιληπτό.

Το σύστημα Invisalign, με τη χρήση της τεχνολογίας, δίνει τη δυνατότητα στον ειδικευμένο στο σύστημα αυτό ορθοδοντικό να συλλέξει ένα αποτύπωμα του στόματος του ασθενή και η εταιρεία Invisalign να το χρησιμοποιήσει για να:

 • δημιουργήσει ένα ψηφιακό εκμαγείο του στόματος και της οδοντοστοιχίας
 • σχεδιάσει την πρόβλεψη για την μετακίνηση των δοντιών από το αρχικό στάδιο έως το τελικό.
 • εκτυπώσει μια σειρά από διαφανείς νάρθηκες, εξατομικευμένους για κάθε ασθενή, οι οποίοι μετακινούν την οδοντοστοιχία σύμφωνα με τη σχεδιασμένη πρόβλεψη.

Η «αόρατη» ιδιότητα είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα του συστήματος Invisalign συγκρινόμενη με τους υπόλοιπους ακίνητους ορθοδοντικούς μηχανισμούς. Η δυνατότητα αφαίρεσής τους καθιστά τη στοματική υγιεινή εύκολη υπόθεση, προσθέτοντας ένα ακόμα στη δημοφιλή μέθοδο.

Ικανοποιημένοι ασθενείς