Ο Δημοσθένης Αγγελάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απεφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή (1986) και σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ (1992).

Πραγματοποίησε τη στρατιωτική του θητεία στο Ορθοδοντικό Τμήμα του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (ΓΝΑ) (1994).

Στο Βερολίνο ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ορθοδοντικής (1998) όπως και το Διδακτορικό του (Dr. Med.dent.) στο Πανεπιστήμιο HUMBOLDT (2000). Από το 1998 μέχρι και σήμερα, κατέχει τη θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη σε Ορθοδοντική Κλινική της Γερμανίας.

Από το 1999 διατηρεί ιδιωτική Ορθοδοντική κλινική στην Αθήνα (Μελίσσια) ενώ το 2014 ξεκίνησε να λειτουργεί αντίστοιχη κλινική και στη Γλυφάδα.

Έχει μετεκπαιδευθεί από το 2001 στην εφαρμογή της μεθόδου INVISALIGN (Ορθοδοντική με διαφανείς νάρθηκες), στο Ντύσσελντορφ, Γερμανία.

Εφαρμόζει αδιάλειπτα από το 2001 τη μέθοδο αυτή στην Ελλάδα και τη Γερμανία κυρίως σε ενήλικες κάθε ηλικίας με πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ασθενών που εφαρμόζουν τη μέθοδο INVISALIGN είναι ιδιαίτερα αυξημένος και σχεδόν όλοι οι ενήλικες ασθενείς του θεραπεύονται πια αποκλειστικά με τη μέθοδο των διαφανών ναρθήκων.

Τελευταία θεραπεύει ολοένα και περισσότερους εφήβους ασθενείς του με την χρήση την ναρθήκων INVISALIGN με άριστη αποδοχή και πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο κ. Αγγελάκης έχει την πιστοποίηση του PLATIN STATUS στη θεραπεία INVISALIGN και τα τελευταία χρόνια έχει πιστοποιηθεί με τη διάκριση του PLATIN STATUS για την ιδιαίτερη ενασχόλησή του με τη θεραπεία ασθενών με νάρθηκες INVISALIGN.

Η διάκριση αυτή επιδίδεται σε λίγους επιλεγμένους Ορθοδοντικούς παγκοσμίως που έχουν μεγάλη εμπειρία στη μέθοδο INVISALIGN λόγω θεραπείας μεγάλου πλήθους ασθενών και συμμετοχής σε σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν στη μέθοδο INVISALIGN.

Αυτό αποτελεί ταυτόχρονα μία εγγύηση για τους ασθενείς για την επιλογή του κατάλληλου Ορθοδοντικού που θα τους θεραπεύσει με τη μέθοδο INVISALIGN. Η πιστοποίηση αυτή διασφαλίζει ότι οι ασθενείς θα τύχουν της καλύτερης θεραπείας INVISALIGN με τα μοναδικά πλεονεκτήματά της.

Είναι μέλος

  • Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος
  • Εταιρείας Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας
  • Επαγγελματικού Συλλόγου Ελλήνων Ορθοδοντικών
  • Γερμανικής Ορθοδοντικής Εταιρείας
  • Γερμανικής Εταιρείας Γλωσσικής Oρθοδοντικής
  • Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών
  • Ένωσης Ορθοδοντικών που εφαρμόζουν τη μέθοδο INVISALIGN

Συμμετέχει από το 2003 στην εθελοντική ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΚΑ) του δήμου Μελισσίων για άσκηση ορθοδοντικού ελέγχου στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του δήμου Μελισσίων.

Ο κ. Αγγελάκης είναι εθελοντής αιμοδότης από τα φοιτητικά του χρόνια ενώ συνεισφέρει στη γνωριμία του κοινού με την Ορθοδοντική για παιδιά και ενήλικες συγγράφοντας άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες.

Αρκετές είναι και οι εμφανίσεις του σε επιστημονικές τηλεοπτικές εκπομπές που αφορούν κυρίως στην Ορθοδοντική εφήβων και ενηλίκων με τη μέθοδο INVISALIGN.

Συμμετέχει ανελλιπώς από το 2001 σε όλα τα επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια της μεθόδου INVISALIGN ανά τον κόσμο (Ελλάδα – Ευρώπη – Αμερική).