Κινητα Μασελακια

Η θεραπεία αυτή χρησιμοποιεί κινητές συσκευές, τα γνωστά μασελάκια, για τα πάνω ή/και τα κάτω δόντια που οι νεαροί ασθενείς φορούν καθημερινά για 14-15 ώρες.

 

Οι κινητές αυτές ακρυλικές συσκευές διαθέτουν ανάλογα με την ανωμαλία του παιδιού ειδικές μεταλλικές εξελίκτρες (βίδες), που η ενεργοποίησή τους από το παιδί ή τους γονείς, δημιουργούν την κατάλληλη πίεση στις γνάθους και τα δόντια. Συνήθως ενεργοποιούμε τις εξελίκτρες αυτές μία φορά κάθε εβδομάδα με το ειδικό κλειδί που μας δίνει ο ορθοδοντικός για να ανανεώσουμε έτσι τη δύναμη που χρειάζεται για να διορθώσουμε το σκελετικό πρόβλημα. Η θεραπεία αυτή διαρκεί περισσότερο από εκείνη με τις κολλητές συσκευές και κυμαίνεται συνήθως γύρω στους 14-15 μήνες.

 

Χαρακτηριστικά θεραπείας με κινητά μασελάκια:

  • Eφαρμογή κινητών συσκευών που απαιτούν μεγαλύτερη συνεργασία των παιδιών
  • Μεγαλύτερο μέγεθος συσκευών σε σχέση με τις κολλητές που προϋποθέτουν άριστη φροντίδα και στοματική υγιεινή
  • Κίνδυνος να χαθούν ή να σπάσουν εάν δε φυλάσσονται στα ειδικά κουτάκια
  • Μεγαλύτερη διάρκεια θεραπείας

 

Πότε τα φοράμε και γενικές οδηγίες:
Οι κινητές συσκευές (μασελάκια) πρέπει να φοριούνται 14-15 ώρες συνολικά κάθε μέρα (όλο το βράδυ στον ύπνο και 6-7 ώρες στο σπίτι, το διάβασμα ή σε άλλες δραστηριότητες).

 

Δεν χρειάζεται να τις φοράτε στο σχολείο, το παιγνίδι, το φαγητό και βέβαια κατά το βούρτσισμα των δοντιών.

 

Οι συσκευές αυτές εφαρμόζουν σφικτά στα δόντια σας, δεν πέφτουν όταν μιλάτε και φυσικά δεν πρέπει η γλώσσα σας να τις απομακρύνει από τα δόντια σας γιατί τότε δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.Για αυτό και σε κάθε ραντεβού στο Ιατρείο σφίγγουμε τα μασελάκια σας ώστε να εφαρμόζουν αυτά απόλυτα επάνω στα δόντια σας.

 

Καλό είναι όταν δεν έχετε τα μασελάκια στο στόμα σας να τα φυλάτε στην πλαστική τους θήκη γιατί μπορεί αλλιώς να χαθούν ή να πεταχτούν κατά λάθος.

 

Ποτέ μην τα τυλίγετε με χαρτοπετσέτα και τα αφήνετε πάνω στο τραπέζι αφού έτσι σίγουρα θα πεταχτούν κατά λάθος.Ούτε τα βάζετε στην τσέπη σας στο παιγνίδι αφού έτσι κινδυνεύουν να χαθούν ή να σπάσουν.

 

Πάντα να βρίσκονται στη θήκη τους όταν δεν τα φοράτε.

 

Τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής τους παρατηρείται μια δυσκολία στην ομιλία σας όπως και αυξημένη ροή σάλιου κάτι που είναι φυσιολογικό κι αναμενόμενο.

 

Μη δοκιμάσετε καμιά φορά να τα βράσετε σε ζεστό νερό ή να τα πλύνετε με χλωρίνη αφού μπορεί έτσι να τα παραμορφώσετε.

Η καθαρή ομιλία επανέρχεται σιγά-σιγά μετά από μία εβδομάδα.Επίσης καλό είναι κάθε βράδυ να βουρτσίζετε με λίγη οδοντόκρεμα τα μασελάκια σας για να τα διατηρείτε έτσι συνέχεια καθαρά στο στόμα σας.

Diamond 1000 ικανοποιημενοι ασθενεις
Diamond 1000 ικανοποιημενοι ασθενεις
Μετάβαση στο περιεχόμενο