Invisalign Lite: Πάνω από δύο δεκαετίες χαρίζουν χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους

 • Αόρατοι νάρθηκες
 • Φυσικό χαμόγελο
 • Εύκολη αφαίρεση κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
 • Χωρίς ερεθισμό των δοντιών και των ούλων.
 • Καθορισμένο, εικονικό σχέδιο θεραπείας για τα δόντια σας από την αρχή μέχρι το τέλος.

Τι είναι η μέθοδος Invisalign

Η Invisalign είναι μία αόρατη μέθοδος ορθοδοντικής θεραπείας, με τη χρήση λεπτών, διάφανων και αφαιρούμενων ναρθήκων, που υπόσχεται και –αποδεδειγμένα– αποκαθιστά τις ορθοδοντικές ανωμαλίες, βελτιώνοντας θεαματικά το χαμόγελο που πολλοί ίσως κρύβουν αμήχανα. Κι όλα αυτά, χωρίς να γίνεται αντιληπτή η ορθοδοντική διαδικασία και χωρίς καμία ενόχληση, φυσική ή αισθητική.

Η απόλυτα «διάφανη» αισθητική θεραπεία Invisalign αποδεικνύει ότι βελτιώνει -με τον πιο απλό και αποτελεσματικό τρόπο- τη στοματική υγεία και την ποιότητα της ζωής των ατόμων με ορθοδοντικά προβλήματα, εδώ και 21 χρόνια, έχοντας χαρίσει χαρούμενα χαμόγελα, όλο υγεία και σιγουριά, σε περίπου στα 1,5 εκατομμύρια ενήλικες, εφήβους και παιδιά, ενώ περίπου 60.000 ορθοδοντικοί χρησιμοποιούν τη μέθοδο ως βασική ορθοδοντική θεραπεία

Η εταιρεία Align Technology –η οποία δημιούργησε τους νάρθηκες Invisalign το 1998 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ– έχει σχεδιάσει και προσφέρει μια σειρά από διαφορετικές μεθόδους θεραπείας, ώστε να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες ορθοδοντικών και ασθενών. Η πρώτη θεραπεία που σχεδιάστηκε ήταν η full Invisalign, ενώ οι άλλες θεραπείες σχεδιάστηκαν αργότερα, μέσα από την κλινική εμπειρία και πράξη που έρχεται διαρκώς να καλύψει τις διαφαινόμενες ανάγκες ή και τα ακάλυπτα από τις υπάρχουσες θεραπείες κενά.

Invisalign Lite: Η Τέλεια Θεραπεία Express

Ένας νέος τύπος θεραπείας, το Lite Invisalign, σχεδιάστηκε από την Align Technology και είναι διαθέσιμο σε ορθοδοντικούς και ασθενείς από το 2010.

Το Lite Invisalign έχει όλα τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της πλήρους (full) θεραπείας, αλλά αφορά περιπτώσεις των οποίων η θεραπεία μπορεί να ολοκληρωθεί, πλήρως, σε συντομότερο χρονικό διάστημα -έως επτά (7) μήνες- και απαιτείται η παρασκευή μέχρι 14 ζευγών ναρθήκων για το διάστημα αυτό.

Θα λέγαμε ότι το Invisalign Lite αποτελεί τον ιδανικό τύπο θεραπείας για όλα τα μικρά ορθοδοντικά προβλήματα, όπως:

 • Μικρότερης σοβαρότητας συνωστισμούς ή μικρά κενά ανάμεσα στα πρόσθια ή τα οπίσθια δόντια,
 • Μικρής έκτασης ίσιωμα στραβών δοντιών στο πρόσθιο ή πίσω μέρος των γνάθων,
 • Βελτίωση του χαμόγελου αντί να καταφύγετε στη λύση των «κτιστών» αισθητικών όψεων (Veneers) στα μπροστινά δόντια,
 • Ελαφρά διεύρυνση των γνάθων για βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου,
 • Ελαφρά εμβύθιση ή επιμήκυνση των μπροστινών δοντιών σε περιπτώσεις υπερσύγκλεισης ή χασμοδοντίας,
 • Πεταχτά δόντια που προεξέχουν, δυσκολεύουν την ομιλία και ενοχλούν αισθητικά.

Με το Invisalign Lite δεν υπάρχει, ουσιαστικά, περιορισμός στο φάσμα των προβλημάτων που μπορούν να διορθωθούν, καθώς μετακινεί όλα τα δόντια των γνάθων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Σημασία έχει να είναι μικρής έκτασης και σοβαρότητας το πρόβλημα, ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με την εφαρμογή έως 14 ζευγών ναρθήκων.

Ο έμπειρος ορθοδοντικός μπορεί να διαγνώσει άμεσα εάν ένα ορθοδοντικό πρόβλημα επιλύεται με το Lite ή πρέπει να αναζητηθεί κάποιος άλλος τύπος Invisalign θεραπείας, με χρήση περισσότερων ναρθήκων.

Αρχικό Στάδιο Θεραπείας με Διαφανείς Νάρθηκες Invisalign Lite

Τελικό Στάδιο Θεραπείας με Διαφανείς Νάρθηκες Invisalign Lite

Το Invisalign Lite με μια ματιά

 • είναι ο πιο απλόςγρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος ορθοδοντικής θεραπείας για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που δε θέλει ούτε σιδεράκια ούτε αισθητικές όψεις (veneers) στα δόντια του.
 • είναι η πιο σύντομη και αρκετά πιο οικονομική θεραπεία Invisalign, συγκριτικά με την πλήρη (full) μορφή, ενώ είναι λίγο πιο φθηνό και από τη θεραπεία των προσθίων δοντιών (anterior Invisalign).
 • μπορεί να βοηθήσει πάρα πολλά άτομα, που έχουν ανάγκη και επιθυμούν να βελτιώσουν αισθητά την υγεία των δοντιών και το χαμόγελό τους, δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στο υψηλότερο κόστος της πλήρους θεραπείας Invisalign αλλά δεν επιθυμούν θεραπεία με σιδεράκια.

Γενική όψη

Άνω γνάθος

Κάτω γνάθος

Με λίγα λόγια, ο τύπος Lite αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όλους εσάς που θέλετε να βελτιώσετε αισθητά την υγεία των δοντιών σας και το χαμόγελό σας, αλλά δεν μπορείτε ή δεν επιθυμείτε να «επενδύσετε» πολύ χρόνο και χρήματα για αυτό.

Με το Invisalign Lite, απέχετε μόνο 7 μήνες αόρατης θεραπείας και 14 νάρθηκες μέχρι να αποκτήσετε ένα πολύ πιο όμορφο χαμόγελο, που θα βελτιώσει τη στοματική σας υγεία και θα απογειώσει την αυτοπεποίθησή σας.

Ικανοποιημένοι ασθενείς