Οδηγίες για την κατασκευή προστατευτικού νάρθηκα

Συγκεντρώστε τα απαραίτητα υλικά

Για να εφαρμόσετε σωστά τον προστατευτικό νάρθηκα, θα χρειαστείτε: νάρθηκας, ψαλίδι, ένα μπολ που χωράει μέσα ο νάρθηκας άνετα με βραστό νερό, ένα μπολ με κρύο νερό, μια πετσέτα. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας και τον νάρθηκα με σαπούνι και νερό.

Κόψτε το στοματικό προστατευτικό για μήκος

Τοποθετήστε τον νάρθηκα στο στόμα σας και δαγκώστε σταθερά για 3 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε τον νάρθηκα και ρίξτε μια ματιά στις εσοχές στην εσωτερική επιφάνεια. Ίσως χρειαστεί να κόψετε τα άκρα του νάρθηκα για να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζει άνετα και δεν ερεθίζει το πίσω μέρος του στόματός σας. Χρησιμοποιώντας ψαλίδι, φροντίζετε να στρογγυλοποιήσετε τις άκρες. Ο αθλητικός νάρθηκας χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για την προστασία των μπροστινών δοντιών, όχι των γομφίων, επομένως έχετε λίγο χώρο για να το κόψετε στο τέλος.

Ζεσταίνουμε τον νάρθηκα σε βραστό νερό

Βράστε αρκετό βραστό νερό για να βυθίσετε τον νάρθηκα. Τοποθετήστε προσεκτικά και βυθίστε το στο ζεστό νερό και αφήστε το να μαλακώσει για 20 δευτερόλεπτα.

Αφαιρέστε το στοματικό προστατευτικό

Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, βγάλτε προσεκτικά τον νάρθηκα από το βραστό νερό – προσέξτε να μην διπλωθούν και να μην ακουμπήσουν οι πλευρές μεταξύ τους. Τοποθετήστε  το γρήγορα σε ένα δοχείο με κρύο νερό για όχι περισσότερο από 2 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, σκουπίστε τον νάρθηκα με την πετσέτα και βάλτε το στο στόμα σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προσαρμόζοντάς το στα πάνω δόντια σας. Πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι άβολα ζεστό.

Χρησιμοποιώντας τους αντίχειρές σας, σπρώξτε τον νάρθηκα προς τα πάνω και πίσω στους γομφίους σας και προσαρμόστε το γύρω από τα μπροστινά σας δόντια. Δαγκώστε σταθερά για να έχετε την εντύπωση των κάτω δοντιών σας στην κάτω πλευρά του νάρθηκα. Τοποθετήστε τη γλώσσα σας στην οροφή του στόματος για να δημιουργήσετε πίεση και πιπιλίστε σταθερά τον νάρθηκα στα πάνω δόντια σας. Αυτό θα επιτύχει μια σφιχτή εφαρμογή γύρω από τα δόντια σας. Αυτό πρέπει να διαρκέσει 30-45 δευτερόλεπτα. Μην μασάτε το στοματικό προστατευτικό και μην το μετακινείτε στο στόμα σας όσο το τοποθετείτε.

Τοποθετήστε τον αθλητικό νάρθηκα σε κρύο νερό

Αφαιρέστε τον νάρθηκα και μουλιάστε το σε κρύο νερό. Αφήστε το να κρυώσει για ένα λεπτό και δοκιμάστε την εφαρμογή. Θα πρέπει να εφαρμόζει άνετα στα πάνω δόντια σας χωρίς να χρειάζεται να το κρατάτε με τη γλώσσα σας και θα πρέπει να εφαρμόζει φυσικά στα κάτω δόντια σας. Εάν αισθάνεστε άβολα ή δεν ταιριάζει, δοκιμάστε να το ξαναφορμάρετε, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία, μέχρι να πετύχετε τη σωστή εφαρμογή.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *