Ποια είναι η σωστή ηλικία για ένα παιδί να επισκεφθεί τον Ορθοδοντικό;

Δρ. Αγγελάκης με ασθενή παιδί

Η Ορθοδοντική μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στα μικρά παιδιά όσον αφορά στην εμφάνιση και την υγεία.

Στην πραγματικότητα, η Αμερικανική Ένωση Ορθοδοντικής συνιστά ο ορθοδοντικός να εξετάσει τα παιδιά από τη στιγμή που είναι επτά χρονών. Ναι. Ενώ τα παιδικά δόντια είναι ακόμα στο στόμα τους. Και ναι, ενώ τα δόντια και το στόμα τους είναι ακόμα υπό ανάπτυξη.

Για να δημιουργήσετε ένα χαμόγελο που διαρκεί μια ζωή, χρειάζεται τα δόντια να είναι ευθεία και οι γνάθοι να έχουν ευθυγραμμιστεί σωστά.

Τα δόντια του παιδιού σας μπορεί να φαίνονται ίσια, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να υπάρχουν βαθύτερα σκελετικά προβλήματα, όπως βαθύ δάγκωμα, ανοιχτό δάγκωμα, ανάποδο δάγκωμα, λάθος σχέση της άνω και κάτω γνάθου, συνωστισμός δοντιών ή προβλήματα έξεων, όπως θηλασμός δαχτύλου.

Ο Ορθοδοντικός μπορεί να εντοπίσει αυτά τα προβλήματα, ακόμη και αν είναι μικρά, και μπορεί να αρχίσει να διορθώνει οποιαδήποτε προβλήματα, ώστε να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα μελλοντικά στα ενήλικα δόντια.

Μέχρι την ηλικία των επτά, αρκετά μόνιμα δόντια έχουν προκύψει, ώστε να μπορέσει ο Ορθοδοντικός σας να αξιολογήσει τις σχέσεις που αναπτύσσονται
μεταξύ των δοντιών, το σαγόνι και το δάγκωμα και να βεβαιωθείτε ότι όλα θα συνεχίσουν να αναπτύσσεται όπως πρέπει.

Dr. Πένυ Μυτιληναίου
Χειρουργός Οδοντίατρος
Εξειδίκευση Ορθοδοντικής

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *