Γενικές Συμβουλές για την Επιλογή Οδοντόβουρτσας

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αναζητήσετε σε ό, τι οδοντόβουρτσα επιλέξετε, ανεξάρτητα από το αν είναι χειροκίνητη ή
μηχανοκίνητη.

Μέγεθος. Η καλύτερη κεφαλή οδοντόβουρτσας για σας θα πρέπει να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε όλες τιςεπιφάνειες των δοντιών σας. Για τους περισσότερους ενήλικες, μια οδοντόβουρτσαμε κεφαλή μισής ίντσας ή μίας, θα είναι η πιο εύκολη στη χρήση και η πιο αποτελεσματική.

Αν και υπάρχουν διαθέσιμες μεγαλύτερες κεφαλές οδοντόβουρτσες, μπορείτε ναδιαπιστώσετε ότι είναι δύσκολο με ελιγμούς να καθαρίσετε ορισμένες περιοχές, όπως οι πλευρές και τα πλάγια των γομφίων σας.

Η οδοντόβουρτσα θα πρέπει ναέχει μια αρκετά μακριά λαβή ώστε να μπορείτε να την κρατήσετε άνετα στο χέρι σας.

Ποικιλία τρίχας. Αν πάτε στο φαρμακείο για να αγοράσετε μια οδοντόβουρτσα ή μια κεφαλή αντικατάστασης για ηλεκτρική οδοντόβουρτσα,θα είστε σε θέση να επιλέξετε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές, μεσαίες ή σκληρές νάιλον τρίχες. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, μια μαλακή οδοντόβουρτσα θα είναι η πιο άνετη και ασφαλέστερη επιλογή.

Ανάλογα με το πόσο έντονα βουρτσίζετε τα δόντια σας, οι σκληρές τρίχες θα μπορούσαν πραγματικά ναβλάψουν τα ούλα, τις επιφάνειες της ρίζας, και το προστατευτικό σμάλτο των δοντιών.

Για ακόμα μεγαλύτερη προστασία των δοντιών όταν βουρτσίζετε, να είστε βέβαιοι ότι οι τρίχες της οδοντόβουρτσας που θα επιλέξετε έχουν στρογγυλεμένες άκρες.

Σύσταση έμπειρου. Για να εξασφαλίσετε ότι η οδοντόβουρτσά σας έχει υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές ποιοτικού ελέγχου για τηναποτελεσματικότητα στον καθαρισμό και την ασφάλεια, ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για μια σύσταση. Διαφορετικά, ψάξτε για χειροκίνητες ή μηχανοκίνητες δοντόβουρτσεςπου έχουν κερδίσει την σφραγίδα έγκριση της American Dental Association (ADA).

 

Πηγή: Παιδοδοντιατρική Εταιρία ΚύπρουΜετάβαση στο περιεχόμενο