Στολίστε το χαμόγελό σας με ένα οδοντικό κόσμημα.

Το όμορφο χαμόγελο αποτελεί κλασική αξία, καθώς προκαλεί ακαταμάχητη έλξη. Στην προσπάθεια πολλών γυναικών, κυρίως, αλλά και ανδρών να γίνει ακόμα πιο όμορφο το χαμόγελό τους, συμβάλλει το νέο trend της εποχής, μία καλαίσθητη και ακίνδυνη παρέμβαση, τα διακοσμητικά οδοντικά strass -και γενικά κοσμήματα δοντιών- που χαρίζουν αστραφτερό χαμόγελο.

Η ιστορία των οδοντικών κοσμημάτων

Η πρακτική της διακόσμησης των δοντιών ήταν γνωστή ήδη από τα αρχαία χρόνια. Σε αρκετούς από τους αρχαίους πολιτισμούς – όπως στους Μάγιας – η διακόσμηση των δοντιών ήταν μία πρακτική που εφαρμόζονταν είτε απλώς για διακόσμηση είτε για να καλύψει το σφράγισμα που έκαναν σε ένα χαλασμένο δόντι. Συγκεκριμένα, αρχαιολογικά στοιχεία αναφέρουν ότι, πριν από 2500 χρόνια, οι Μάγιας είχαν ήδη αναπτύξει σχετικά υψηλή κατανόηση της οδοντιατρικής τεχνικής και, χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία, σκάλιζαν τα χαλασμένα σημεία των δοντιών, δημιουργώντας κοιλότητες τις οποίες διακοσμούσαν με πολύτιμες πέτρες.

Τι είναι τα οδοντικά κοσμήματα

Πρόκειται για μικροσκοπικά κοσμήματα που συγκολλούμε επάνω στην επιφάνεια ενός πρόσθιου συνήθως δοντιού και αποτελούν έναν εύκολο και ανώδυνο τρόπο να ανανεώσουν την εμφάνισή τους όσοι το επιθυμούν. Τα οδοντιατρικά κοσμήματα κατασκευάζονται, συνήθως, από κρυσταλλικό γυαλί Swarovski ή από πολύτιμα μέταλλα (καθαρό χρυσό, λευκόχρυσο, διαμαντάκια κ.α.).
Σήμερα, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, έχουμε μια πληθώρα επιλογών κοσμημάτων για να τοποθετήσουμε σε φυσικά ή σε τεχνητά δόντια.

Υπάρχουν προϋποθέσεις για την τοποθέτηση των οδοντικών κοσμημάτων;

Τα οδοντικά κοσμήματα εφαρμόζονται συνήθως στα πάνω μπροστινά δόντια (πλάγιους τομείς και κυνόδοντες), επειδή είναι πιο ορατά από τους άλλους όταν χαμογελάμε. Πρέπει να τονίσουμε ότι το οδοντικό κόσμημα τοποθετείται πάνω σε υγιή δόντια. Συγχρόνως, κρίνεται απαραίτητο ο ασθενής να έχει υγιείς περιοδοντικούς ιστούς και να φροντίζει για τη διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής. Εάν πληροί κάποιος αυτές τις προϋποθέσεις, τότε μπορεί πολύ εύκολα να τοποθετήσει οδοντικό κόσμημα στα δόντια του.

Ειδικότερα, πριν την τοποθέτηση του κοσμήματος πρέπει να συζητήσει ο ενδιαφερόμενος λεπτομερώς με το θεράποντα ιατρό του και να ενημερωθεί για τις ανάγκες συντήρησης του κοσμήματος στα δόντια. Το στάδιο αυτό θεωρείται σημαντικό για την επίτευξη ενός τέλειου αισθητικού αποτελέσματος.

Στη συνέχεια, ο οδοντίατρος ελέγχει τη στοματολογική κατάσταση και κρίνει εάν πρέπει να γίνουν κάποιες οδοντιατρικές πράξεις προκειμένου το κόσμημα να τοποθετηθεί σωστά, σε κατάλληλα προετοιμασμένη επιφάνεια, επιτυγχάνοντας το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τα οδοντικά κοσμήματα μπορούν να συγκολληθούν μόνο πάνω σε φυσικά δόντια ή πάνω σε όψεις ρητίνης, αλλά δε συγκολλούνται πάνω σε προσθετική αποκατάσταση από πορσελάνη.

Η διαδικασία εφαρμογής των οδοντικών κοσμημάτων

Η διακόσμηση των δοντιών είναι μια μη επεμβατική διαδικασία τοποθέτησης κοσμημάτων πάνω στα δόντια, χωρίς να απαιτείται αφαίρεση οδοντικής ουσίας. Τα κοσμήματα απλά συγκολλούνται πάνω στα δόντια, χωρίς αυτά να τροχίζονται.

Η διαδικασία είναι απλούστατη, δε χρειάζεται αναισθησία και διαρκεί λίγα μόλις λεπτά. Η επιβάρυνση στο δόντι από τη διαδικασία αυτή είναι μηδαμινή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται, τόσο για την κατασκευή των κοσμημάτων και των στρας όσο και για τη συγκόλληση τους στο δόντι είναι απολύτως ασφαλή.

Η αντοχή του κοσμήματος στο χρόνο είναι ικανοποιητική –συνήθως έχουν διάρκεια ζωής έως δύο χρόνια ή και περισσότερο, ανάλογα με την ποιότητα του κοσμήματος. Δεν υπάρχει κίνδυνος να ξεκολλήσουν με το καθημερινό βούρτσισμα, μόνο το μάσημα τσίχλας ή καραμέλας τύπου ζελέ –λόγω της κολλώδους υφής– μπορεί να προκαλέσει ζημιά ή και αποκόλληση του κοσμήματος.

Το κόσμημα αφαιρείται από το δόντι οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε, εξίσου απλά, χωρίς να μείνει κανένα σημάδι στο δόντι και χωρίς να είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί άλλο στο ίδιο σημείο.

Τα είδη των οδοντικών κοσμημάτων

Υπάρχει μεγάλη γκάμα μικρών και ελκυστικών οδοντικών κοσμημάτων, σε διάφορα σχέδια, χρώματα και μεγέθη συνήθως από 2 έως 4mm, για να επιλέξει κάθε ενδιαφερόμενος. Τα κοσμήματα είναι κατασκευασμένα είτε από απλούς κρυστάλλους (απλά οδοντικά strass) είτε από πολύτιμα μέταλλα (λευκόχρυσο 18κ ή χρυσό 24κ και 22κ), διακοσμημένα με strass, διαμαντάκια, ρουμπινάκια, ζαφείρι ή κρύσταλλα Swarovski.

Το κόστος των οδοντικών κοσμημάτων

Το κόστος καθορίζεται από το είδος του κοσμήματος και αφορά την αγορά του κοσμήματος, αλλά και την τοποθέτησή του στα δόντια. Μπορείτε να βρείτε οδοντικό κόσμημα που η τιμή του ξεκινάει από τα 60€. Για κάθε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας.

Για ένα χαμόγελο πιο λαμπερό από ποτέ…

Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι το οδοντιατρικό κόσμημα, τοποθετείται στην επιφάνεια του δοντιού με ασφαλή και σταθερή ενσωμάτωση, μόνο από οδοντιάτρους.

Εάν η εμφάνιση των δοντιών σας είναι ωραία, και απλά επιθυμείτε να γίνει εντυπωσιακή μπορείτε να το πράξετε διακοσμώντας τα δόντια με ένα κόσμημα. Το χαμόγελό σας θα είναι διπλά εντυπωσιακό.

Ικανοποιημένοι ασθενείς